Information vid inköp, av en ny tobakspipa

En helt ny pipa

En viktig process, om vi vill försäkra våra pipors goda hälsa. Är den ackulturerade av den franska culotteen, kort, filmning, taming eller, mer autentisk, ”encalzonado”. Vi har redan nämnt någonting tidigare, men det är värt att pröva på det. En bra piprökare måste acklimatisera sina pipor. Det vill säga låt ett lager tobakskol av mellan en och två millimeter tjock form inuti. Detta lager av kol tjänar till att skydda träet från höga temperaturer, förutom att absorbera fukt från rökning. Ett aculotada-pipa ger bättre smak den som inte är det.

Skull and pipeEn annan orsak till pipans nedgång kan vara sin brist på vädjan till folk. Medan jag i min arbetsordning inte alls är sällsynt att hitta folk som gillar en fin cigarr. Är kvinnliga piprökare ovanliga. Även om historiens röster av pipblossande sägs ha inkluderat drottning Victoria, författaren Gertrude Stein och skådespelerskan Greta Garbo. Jag finner att idag finner de flesta kvinnor piprökande mindre anstötlig än cigarr eller cigarettrök. Och vissa tycker verkligen om det. Kanske beror det på att det tar tillbaka minnen av pappa, farfar eller excentrisk morbror. Problemet ligger i det faktum att mamma och mormor då tyckte att det var attraktivt. Medan dagens kvinnor idag bara kan se det som ett förtjust familjeminne. Kanske är kunskapen att ett rör inte längre är ”chickmagneten” som det en gång var medfört en allvarlig nedgång.

Inköp av pipa

Självklart, först och främst, köpa pipan. De kunde skriva hela böcker om hur man väljer en bra pipa. Men för en nybörjare är detta en aspekt som kan undanröja. I själva verket kan du börja med en majskolvs pipa som är den som används General MacArthur och Popeye. Och kännetecknas av det låga priset mindre än, 100 kr och vara av engångstyp med klar bränning. I vilket fall som helst, kan det vara värt att starta med en av alla billiga 200 kronors pipor. Är det lämpligt att separera munstyckskroppen från pipan men inte till grov. Men gör som har gänga och dra metalldelen som vanligtvis kommer montering av två delar. Antas vara ett filter eller ”kallare” men endast. Det tjänar till att generera fuktighet, fylla med flis och förhindra lite passage av rök.

Medan du kommer att upptäcka att världen av piprökning

är ganska stor i fråga om erfarenhet. Och du kommer att utveckla preferenser med tiden, behöver du fortfarande vissa saker för att komma igång. Återigen är det bästa att prata med din tobaksaffär. Eftersom de kan ge dig vin-till-vin uppmärksamhet och ge år av värdefull visdom. Men ibland behöver du bara ta det första steget.

Ett dubbelpipsskaft med två pärlor är en fast startare. Det är lätt att använda, underhålla och presenterar en klassisk stil som har bevisats i århundraden. Och den här har en vindvakt. Visols Coppia-piptändare är den perfekta vännen. Med en modern teknik som ett bränslefönster och flammeskruv. Och det garanterar ett helt och jämnt låga när det används ordentligt. Då behöver du naturligtvis en uppsättning verktyg. Ta och köp 3-i-1 från Mr. Brog är en manipulator, skrapa och rengörare i ett enkelt lätt att hanterbart paket. Och till sist kan du göra mycket värre än Dills premiumrengöringsmedel för ditt efterrökningsarbete. De är alla bomullsprodukter, engångsbruk, och kan absolut vara beroende av att få jobbet gjort.

Pipa samt tobakHur uppnås ackulturation?

För att starta pipan, premierna endast med tobak. Omedelbart kassera tips från förmodade experter om att fylla det nya pipan med lite alkohol. Eller sprit och sätta i brand. Denna procedur är bra för queimada och desserter flambéados, men för pipan är en ung. Det bränner träet direkt, vilket skadar fibern och kommer alltid att ge smak åt bränt trä. Inte heller ska det nya pipan smutsas med honung eller andra ämnen.

En annan gissning om varför piprökarnas siffror minskar och det här kan faktiskt vara intelligent och legitimt. Människor köper fel pipor och kan troligen fylla dem med skräp tobak. För några år sedan blev även cheapo-piporna och tobaken gjort bättre än dagens. Rekommenderar självklart starkt en välbesökt tobaksaffär som hjälper dig att välja en tobaksblandning av hög kvalitet. När det gäller själva pipan rekommenderar jag en lågpris majspipa. Eller 100 kronors briar stil, för att se om den här hobbyen är för dig. Majspipa kan se roligt ut, men de röker svala direkt från den första blosset. Och majspipans sötma bringar ut hela smaken av tobak.

Lämna ett svar