Kettlebells för välbefinnande och styrka

Du vill bli stark och vältränad, men du har inte mycket tid att träna. Prova kettlebells på bara 20 minuter erbjuder dessa kanonklotsformade vikter med ett handtag på toppen. Ett träningspass som ger mer fettförbränning och kroppsviktiga fördelar. Än att göra 30 minuter på löpbandet och 30 minuter med traditionell tyngdlyftning, enligt forskning.

Kettlebell black

Kettlebell träning ökar din kraft, styrka, flexibilitet och rörlighet, samtidigt som du mår bättre på din kropp än barbellsviktsträning. Du kan inte bara välja en och gå utan att riskera skada. Här är alla fördelar med att använda dem, och varför du borde arbeta en i din rutin.

Lateral Lunge och Biceps Curl

Stå med fötterna ihop. Håll kettlebell med din högra hand, arm ner vid din sida, palm mot dig.

Steg ditt vänstra ben till sidan i ett lunge när du hänger framåt och sänker kettlebellen till skenhöjd.

Skruva upp kettlebellen, håll din handled rak. Sänk kettlebelln bakåt och sätt sedan tillbaka ditt vänstra ben till startpositionen. Upprepa i 30 sekunder, byt sedan sida, höger ben lunge och vänster arm curling.

Kettlebell swings mycket lik deadlifts. Höft gångjärnsmönstret är till exempel detsamma. Men all kraft i en kettlebell swing kommer från att snappa dina höfter framåt. Inte från att använda dina armar för att driva kettlebellen framför dig. Och precis som i dödliften behöver din rygg vara rak och dina armar raka. Som om du klämde juice i dina armhålor hela tiden. Kettlebell handlar om funktionella styrketräningsrörelser som avviker från normen. Här har vi övningar som du aldrig har försökt tidigare. Ge dem ett steg för att lägga till variation i din träningsrutin. Och arbeta med alla muskler i din kropp i processen. När det gäller kardio, ger högintensiv intervallträning dig det största stödet för din träningsutövning.

Förankrad svängning

Så här: Stå med fötterna axelbredd från varandra. Håll en kettlebell i din högra hand. Sträck armen ner framför dina höfter och en annan i din vänstra hand, armen utsträckt vid din sida. Hänga fram i höfterna och sväng kettlebellen i din högra hand mellan benen. Därefter trycka dina höfter framåt, koppla ihop dina glutes. Och sväng din högra arm upp till brösthöjd och rakt ut framför dig. Håll din vänstra arm förlängd vid din sida under hela rörelsen. Gör 8 till 10 repetitioner och byt sedan sidor.

Kettlebell hand

Till skillnad från en hantel, där vikten är lika balanserad när du håller den, är en kettlebell asymmetrisk. Med de flesta grepp sitter din hand bort från den tyngsta delen av klotet. Så du arbetar hårdare och aktiverar fler muskler.

Hantera: Den mest vanliga platsen att hålla, så att du kan svänga klockan och skicka den från hand till hand.

Horn: Alternativt grepp, speciellt om du håller klockan upp och ner.

Bas: Den tyngsta delen av klockan. Gripping det här ger mer stabilitet.

Men att hålla fast vid de vanliga gamla fram och tillbaka kettlebell-gungorna. Är inte det enda sättet att piska på dig själv. Att lägga till andra innovativa rörelser i din kettlebell-träning kommer att rikta dina muskler från olika vinklar. Hindra dig från att slå en platå och de kan inte göras med annan styrketränings utrustning.

Kettlebell Snatch

Kettlebell snatch börjar med en kettlebell swing för att få kettlebellen till ögonhöjd. I stället för att stanna där borde kettlebell hela vägen över huvudet. På samma sätt som den rena. Måste det finnas en snabb vändning av kettlebell så att kuldelen slutar röra på baksidan av din hand. För att du ska kunna göra en riktig kettlebell snatch behöver du en bra kettlebell swingm. Mycket kärnstabilitet för att förhindra att kettlebellen flyger ur din hand. Kunna nå över huvudet utan att överbrygga ryggen och balansera balans mellan axlarna vikten över huvudet.

Kettlebell pass

Lämna ett svar